Dakbedekking

image

Diensten dakbedekking

Dakbedekking of dakbekleding is een beschermende laag die op een plat of hellend dak wordt aangebracht, om dit waterdichtsneeuwdicht en tochtvrij te maken, zodat het dak kan beschermen tegen dierenhittewind en zonlicht.

De dakbedekking moet het liefst onbrandbaar, bestand tegen atmosferische invloeden, licht van gewicht zijn, alsmede weinig onderhoud vragen en eenvoudig zijn aan te brengen. Bij schuine of hellende daken zijn vorm en kleur van de dakbedekkingselementen van belang want zij bepalen uiteindelijk het esthetisch effect van het gebouw waarop ze zijn aangebracht. Bij platte daken speelt dit geen rol, wanneer de platte daken als terras worden gebruikt, worden aan de dakvloer speciale eisen gesteld.

Platte daken vragen een geheel waterdichte bedekking. Bij hellende daken moeten de bedekkingselementen afwaterend zijn aangebracht, dat wil zeggen het water dient ervanaf te lopen zonder naar binnen te dringen, het dak is in letterlijke zin niet waterdicht. Verder is het van belang dat de dakbedekking dampdoorlatend is. Is dat niet het geval, dan dient er aan de binnenkant van de dakconstructie een dampremmende laag te worden aangebracht om te verhinderen dat woonvocht in de constructie dringt en condensatie veroorzaakt.

De bekendste materialen voor dakbedekking zijn:

dakpannen, van gebakken klei of van geperste beton
natuurlijke leisteen of gebakken leien voor leien daken
hout in de vorm van schaliën voor dakspanen
stro en riet
metalen zoals zink, koper, lood
teer-, bitumen- en asfaltproducten (teer- en bitumenhoudende dakbedekking wordt ook wel dakleer genoemd)
kunststof (pvc, EPDM)
glas

Leisteen is betrekkelijk duur per vierkante meter maar heeft een extreem lange levensduur. Een leistenen dak kan 75 tot 150 jaar meegaan, soms zelfs langer. Het aan brengen van een leistenen dak kan in sommige landen evenveel kosten als de rest van het huis. Vaak het eerste onderdeel wat bezwijkt van een oud leistenen dak de oude ijzeren nagels waarmee de leien vastgespijkerd zitten. Deze nagel roesten vaak, waardoor er leien tussenuit vallen. Nagels van koper, of roestvrij staal, zijn het meest geschikt om leien te bevestigen. Als deze zijn aangebracht op een manier waardoor ze beschermd zijn tegen het weer houden ze het vaak zelfs langer uit dan de leien zelf.[2]

Voor de dakbedekking van platte daken wordt er meestal gekozen tussen bitumen en kunststof (pvc, EPDM). Een materiaal dat niet meer gebruikt mag worden, maar nog te vinden is, zijn leien van asbestcement.

Geschiedenis
Vroeger werd vaak materiaal voor dakbedekking gebruikt wat in de omgeving voorhanden was. Toen in het jaar 1452 driekwart van Amsterdam in vlammen opging, werden huizeneigenaren verplicht een bakstenen muur te plaatsen tussen hun huis en dat van de buren, en werden daken van riet in Amsterdam verboden.[3] Dit had als gevolg dat geleidelijk aan karakteristieke houten gevels uit het stadsbeeld verdwenen omdat de zware leien en stenen dakpannen te zwaar waren voor de oude houten spanten. In veel dichtbevolkte gebieden in Nederland vindt er sinds de middeleeuwen al verstening plaats in dichtbebouwde omgevingen om het risico op stadsbranden te verminderen. Vaak worden daken met een bedekking van brandbaar materiaal als riet hierbij vervangen door niet brandbare materialen zoals dakpannen.

Voor meer informatie kunt u altijd contact met ons opnemen 

PLAN AND DETAILS

Upgrade electrical panel or wiring
$1,243.76 fixed fee (install new 100-amp panel);
Switcher and breaker repair
$112.00 – $154.00 (depending on the complexity);
Ceiling fan installation/ replacement
$100.00 – $175.00 (contact us for detailed calculation);
New construction
$195.00 per wiring.

populaire vragen

Elk renovatieproject vergt veel kosten. Ze omvatten bulks zoals materialen en arbeid. Materialen, op hun beurt, omvatten tegel, mortel, voegwerk, ruwe loodgietersmaterialen, verf en vele andere. Als u een berekening van uw toekomstige renovatieproject moet maken, bel of mail ons dan, en onze manager zal u helpen met dit probleem.

Afhankelijk van de afmetingen van de ruimte en de hoeveelheid werk duurt het van een week tot 2-3 maanden om het renovatieproject te voltooien.

Het totale budget kan variëren omdat de grootte van de kamers zeer verschillend is. Het geschatte budget voor een eenvoudige badkamerrenovatie is bijvoorbeeld van $ 3500 tot $ 5000. Als u een gedetailleerde berekening van materialen en werk nodig heeft, neem dan contact op met onze klantenservice.

Renovatieproject kan worden geïnitieerd door de klanten. Als u uw oude huis, een kamer of een kelder moet reconstrueren, moet u een beroep op ons doen, het project en het budget goedkeuren en we gaan aan de slag.

Michelle Wessel
Michelle Wessel
2023-03-12
Snelle service, vriendelijk personeel en direct het probleem opgelost. Heel fijn, bedankt!
Hesam Amin
Hesam Amin
2023-03-11
Vakkundig en eerlijk. Zeker aan te raden.
Amina Khedo
Amina Khedo
2023-01-21
Super goed en snel geholpen. Dit bedrijf is 100% een aanrader. Nogmaals ontzettend bedankt.
Victor Ballast
Victor Ballast
2023-01-07
Gewoon in 1 woord top komen optijd, je betaald zeker niet te verliezen vergelijking met andere bedrijven. Ik kan het zeker weer aan iemand aanbevelen. Bedankt groetjes victor Budgrt Rioolservice Enschede
Rick Meijer
Rick Meijer
2023-01-05
Gisteren gebeld, vandaag langsgekomen voor een kleine reparatie aan het dak. Eerlijke prijs tegenover vakmanschap.
Ruben vogels
Ruben vogels
2022-12-31
Hele fijne service. Op oudjaarsdag lekkage vanaf ons balkon. Na meerdere dakdekkers gebeld te hebben, contact met dakreparatie Enschede. Probleem is dezelfde dag nog opgelost. Professioneel geholpen door Daniel en de eigenaar. Vriendelijk en behulpzaam personeel. Heel blij mee!
rishino theone
rishino theone
2022-12-17
Langs geweest maar nooit een offerte binnen gekregen. Verder werden wij genegeerd door dit bedrijf!
L.S A
L.S A
2022-06-21
Een van de dakpan was eruit gevallen. Dakreparatie Enschede kwam binnen 24 uur langs nadat ik ze had gebeld en ze hebben netjes alles hersteld. Vond zeer fijn dat ze zo snel hebben opgelost. Vooral omdat vandaag ook gaat regenen en ook dat ze in hun drukke schema toch tijd konden maken.
Search this website

Warning: Undefined array key "cresta_whatsapp_chat_click_button_open" in /home/vhosts/dakdekkersbedrijfenschede.nl/httpdocs/wp-content/plugins/cresta-whatsapp-chat/cresta-whatsapp-chat.php on line 385
Call Now Button